In memoriam Anastasios Denegris

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε πρόσφατα από τη ζωή ο ποιητής Τάσος Δενέγρης. Άφησε πίσω του σημαντικό ποιητικό έργο στο οποίο επιχείρησε να συλλάβει το φευγαλέο νόημα της ζωής. Συγκεντρωτική έκδοση ποιημάτων του από το 1952 έως το 2008 εξέδωσαν οι Εκδόσεις Ύψιλον υπό τον τίτλο «Μιλάει ο αγριόχοιρος». Παράλληλα με το ποιητικό του έργο σημαντικό ήταν και το μεταφραστικό του έργο, καθώς μας έδωσε στα ελληνικά έργα του Xόρχε Λουίς Μπόρχες και του Οκτάβιο Πας, του Χούλιο Κορτάσαρ, κ.ά. Στη μνήμη του εκλεκτού φίλου και ισπανιστή, η εταιρεία μας παρουσιάζει μια επιλογή από ποιήματά του μεταφρασμένα στα ισπανικά από τη Νίνα Αγγελίδη.


Αμαλία Ρούβαλη

 

Έπεα Πτερόεντα;

Ποιητικά πονήματα 1977-2009

Εκδόσεις: Τυπωθήτω Κωδικός καταλόγου: 402361, ISBN:978-960-402-361-5, 1η έκδοση, Δεκέμβριος 2009, 17 x 24, σελ. 109.


Nicolaos Cosmas - Solomon Marcus, publicación del libro “Lingüística Matemática y Lingüística General ” Ed. Escuela de Filosofia, Universidad Nacional , Heredia, Costa Rica, 2010 p. 318, ISBN 978-9968-26-032.9

    Το βιβλίο του Δημήτρη Φιλιππή

filippis_libro.jpg

“Προφασισμός, εκφασισμός, ψευδοφασισμός. Ελλάδα, Ιταλία, και Ισπανία στον Μεσοπόλεμο.”


Dimitris Filippís/Δημήτρης Φιλιππής

zoom in
Ηλεκτρονική έκδοση του Dimitris Filippís/Δημήτρης Φιλιππής, Recuparación Documental: La Herencia Histórica Española en Grecia/Ανάκτηση Αρχειακού Υλικού.
 

 Η Ισπανική Κληρονομιά στην Ελλάδα.
Μέρος Α: Ισπανικός Εμφύλιος (1936-39).
Μέρος Β: Β’ Ισπανική Δημοκρατία (1931-36).
Το έργο αυτό βασίζεται στα αρχεία του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και αποτελεί μέρος του προγράμματος συγκέντρωσης αρχείων Exterior XXI του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας και άλλων φορέων.

Η αρχική ηλεκτρονική έκδοση διατίθεται τώρα και σε βιβλίο από τις Ediciones del Orto/Μαδρίτη 2010.
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με το συγγραφέα και μέλος μας, Δημήτρη Φιλιππή, ή απευθείας με τον εκδοτικό οίκο.


Αμαλία Ρούβαλη

Μετάφραση του μυθιστορήματος της Κλαρίσε Λισπέκτορ “Κοντά στην άγρια Καρδιά”….MS-Word Doc


 • Tasos Denegris Poesía Traducción Nina Anggelidipou PDF File


 • Δημήτρης Φιλιππής, H Ισπανία της περιόδου 1931-39

  Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι το Ισπανικό Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Θερβάντες άρχισαν να εκδίδουν σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο διπλωματικών εγγράφων και ντοκουμέντων που αναφέρονται στην Ισπανία της περιόδου 1931-39 και τα οποία έχει συγκεντρώσει μετά έρευνα πολλών ετών το μέλος μας Δημήτρης Φιλιππής που είναι και ο συγγραφέας της έκδοσης . Ήδη, τον προηγούμενο μήνα, εκδόθηκαν δυο τόμοι, δηλαδή δυο cd, και προς το παρόν διατίθενται σε βιβλιοθήκες, ενώ μέσα στο χρόνο θα αναρτηθούν και στις ιστοσελίδες των υπουργείων. Τα επόμενα δυο-τρία χρόνια θα εκδοθεί και το υπόλοιπο μέρος, εφόσον το ισπανικό υπουργείο συνεχίσει με την επιχορήγηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης από το Υπ. Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Θερβάντες. Στην Ισπανία βεβαίως το έργο ήδη έχει ανακοινωθεί και διατίθεται αρχικά σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες, καθώς ενδέχεται να εκδοθεί και με τον παραδοσιακό τρόπο. Όποιο μέλος ενδιαφέρεται για το έργο ας επικοινωνήσει με το συνάδελφο Δ. Φιλιππή. Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι κυκλοφορεί και το βιβλίο Dimitris Filippís, Historia y Literatura: la guerra civil española en Grecia, Ed. del Orto Universidad de Minnesota, Madrid 2008.


    rouvalisinvitation.jpg

  • Παρουσίαση Βιβλίων Γιώργου Ρούβαλη

  • Pedro Lastra and Rigas Kappatos present their book “Gabriela Mistral, Her Best Poems” … MS-Word Doc

  • Ο Νίκος Πρατσίνης παρουσιάζει τον Juan Vicente Piqueras  PDF File

  • Nicos Pratsinis y Juan Vicente Piqueras, Velada de Poesía

    para ver más, presione por favor aquí […]


  • Victor Ivanovici, Madrid, April 2008. Publicación y presentación del libro «Gabriel García Márquez y su Reino de Macondo»

   Libro Ivanovici para ver más, presione por favor aquí […] 


  • «Αφιέρωμα στον ΛΟΡΚΑ – 70 χρόνια μετά…» - Β. Ιβάνοβιτς, Ν. Κοσμάς, Σ. Πάντου, Γ. Ρούβαλης, Δ. Φιλιππής
   Μεσολόγγι, 10/3/2007 - Κέντρο Λόγου και Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”

   LORKA  para ver más, presione por favor aquí […] 


  • «Εβδομάδα Θερβάντες» - Ομιλία της Σύλβα Πάντου
   Πάτρα, 16 έως και τις 20 Ιανουαρίου 2006 - Πανεπιστήμιο Πατρών

   Cervantes para ver más, presione por favor aquí […]